Norra Staden Fastighetsutveckling har under drygt två års tid arbetat med utvecklingen av Butängen som en viktig del av Norrköpings innerstad. Nuvarande vd Kenneth Hagström lämnar sin tjänst för att påbörja ett chefsuppdrag på Trafikverket. Monica Jangland som i dag är affärsutvecklare på Norra staden kliver in i rollen som tillförordnad vd från och med 1 juli.

– Monica har en gedigen och lång erfarenhet från fastighetsbranschen Jag är väldigt glad över att kunna lämna över uppdraget till Monica att fortsätta driva bolagets utveckling framåt, säger Lena Häll Eriksson (S), styrelseordförande för Norra Staden Fastighetsutveckling.

Bolaget kommer att fortsätta med strategiska förvärv på Butängen. Under 2019 kommer arbetet med att ometablera verksamheter från Butängen till andra delar av Norrköping att öka.

– Jag är glad över att få förtroendet att fortsätta leda arbetet med Norra Staden. Med tanke på både Ostlänken och kommunens stadsutvecklingsplaner är det här ett av Norrköpings mest spännande områden. Jag har stor respekt för att utvecklingen i Butängen påverkar ett stort antal verksamheter och därför är det bra att kommunen har samarbetsprojekt för att underlätta de ometableringar som behöver göras, säger Monica Jangland.