Nu öppnar vi dörren till Butängen

Det händer mycket i Norrköping nu. Och det kommer fortsätta att hända massor under de kommande åren. Staden är i stark tillväxt, befolkningen ökar, antalet företag som väljer att etablera sig här blir allt fler.

Den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken innebär inte bara att Norrköping får en central roll i ett av Sveriges största byggprojekt någonsin, utan också att vi ökar vår egen expansionstakt rejält.

Nu öppnar vi dörren till ett av Norrköpings dolda rum; Butängen. Idag ett område som präglas av småindustri och handel. Imorgon en levande innerstadsdel med både bostäder och kommersiella verksamheter. Attraktivt, nutida, hållbart. I ett fantastiskt läge direkt intill nya resecentrum, Motala Ström, Inre hamnen och centrala Norrköping.

Vill du vara med och utforska potentialen i Norrköpings nästa stora stadsomvandlingsprojekt?

Ta kontakt med oss, så ordnar vi så att du får komma hit och se med egna ögon.

Kartvy i 3D som visar den stora stadsomvandlingen. Södra Butängen markeras.

Butängen är en del av den stora stadsomvandlingen som planeras i Norrköping. Närmast i bild syns Inre hamnen som är först ut i den stora stadsomvandlingen. Den gula ringen markerar området Södra Butängen med det nya resecentrumet inritat centralt i stadsdelen. Det är detta området som Norra Staden har ansvar för att utveckla. På sikt kan även stadsomvandlingen fortsätta längre norr ut i Butängen.